• Riaditeľské voľno

          • Milí rodičia,

            oznamujem Vám, že z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov a zamestnancov školy, po dohode so zriaďovateľom, udeľujem žiakom riaditeľské voľno počas piatku 27.10.2023. 

            Žiaci sú v tento deň automaticky odhlásení zo stravy. 

            Vyučovanie bude opäť obnovené po jesenných prázdninách, vo štvrtok 2.11. 2023

             

            Ďakujem za pochopenie

          • Pasovanie prváčikov

          • Predstavujeme vám našich prváčikov

            Jedno piatkové popoludnie, dňa 20.10., sme sa spoločne stretli, kvôli dôležitej slávnosti. V tento deň sme sa rozhodli spoločne s aktívnimi členmi ZRPŠ a štvrtákmi preveriť vedomosti a zručnosti našich najmladších žiakov. Spoločne sme zavítali do kráľovstva, v ktorom vládne nielen milá Snehulienka ale i krásna kráľovná a udatný kráľ, a v ktorom žijú usmiati škriatkovia.

            Naši najmladší, ak sa chceli stať ozajstnými žiakmi našej školy, museli prejsť ťažkými úlohami, ako napr. vyskladať z písmen svoje meno, usporiadať rad číslic vzostupne/zostupne, preverili sme si ich pamäť i telesnú zdatnosť pri skákaní či hode na cieľ. Poslednou úlohou bolo zložiť sľub, prvácku prísahu. Potom zostalo rozhodnutie na kráľovi, či prijme alebo neprijme týchto žiakov do svojho kráľovstva plného školských priateľstiev, vedomostí, úloh, súťaží, exkurzií a besied. Tešíme sa, že sa kráľ rozhodol prijať vás medzi nás.

            Veríme, že si tu nájdete veľa kamarátov, naučíte sa niečo nové a potrebné ale najmä, že tu budete s nami šťastní. 

          • Zber šípok, október 2023

          • Rozbehli sme Jesenný projekt ZBER ŠÍPOK spoločne s Lesmi SR. Spoločnými silami sme do dnešného dňa 10.10.2023 nazbierali 62 kg šípok. Čo je cieľom tohto projektu? MOTIVOVAŤ žiakov a ich rodiny tráviť čas v prírode, a tým podporovať návrat k tradíciám a aktivitám, ktoré boli donedávna úplne bežnou súčasťou života. V neposlednom rade ide o zmysluplný projekt, pretože urobíte veľa pre svoju psychickú i fyzickú kondíciu, pre školu získate finančné prostriedky a pre závod v Liptovskom Hrádku nazbierate prírodný materiál pre výrobu čajov, liečiv. Ďakujeme koordinátorovi z Lesy SR, p. Lacimu Bihári za možnosť zapojiť sa do tohoto zmysluplného projektu.

          • Jeseň v Školskom klube detí 2023

          • Jeseň v Školskom klube detí plná tvorivosti i didaktických hier. Môžeme sa pochváliť tvorbou z lístia, z gaštanov, výrobou šarkanov i papierovými zručnosťami. Ďakujeme Radkovi a jeho rodine i pani vychovávateľke Janke za prinesené gaštany. Prajeme si krásne babie leto.

          • Environmentálna výchova 4.A

          • V piatok, 6. októbra sa štvrtáci vybrali do Turčianskej Štiavničky na environmentálnu výchovu. Už po vstupe do miestnosti vedeli, čo ich čaká. Okrem pána učiteľa Peťa a pani učiteľky Ivanky ich  vítali utešené modely rôznych vtáčikov. Žiaci sa učili spoznávať stále i sťahovavé vtáky, ich stavbu tela, potravu i spôsob života. Niekoľko informácií si vypočuli aj o záchrannej stanici v Zázrivej. Po netradičnom vyučovaní sa presunuli do vonkajších priestorov, kde na nich čakali envirosúťaže. Najväčšou odmenou bolo stretnutie so živými zvieratkami, ktoré si žiaci mohli pohladkať, prípadne zobrať do rúk a potešiť sa s nimi. Slnečné dopoludnie prinieslo nielen nové poznatky, ale i veľa pekných zážitkov.

          • Starší čítajú mladším

          •  

            Posledný septembrový piatok sa žiaci štvrtého ročníka zúčastnili na vyučovacej hodine u prvákov. Stretnutie nebolo náhodné. Čitateľská aktivita „Starší čítajú mladším“ sa v našej škole koná každý rok. Okrem bližšieho spoznania prváčikov bola vyučovacia hodina zameraná na preukázanie čitateľských zručností štvrtákov a na počúvanie s porozumením prvákov. Štvrtáci prečítali prvákom dve rozprávky, ktoré mali podobu bájky. Následne dávali prvákom otázky, či dobre počúvali a čo si z rozprávok zapamätali. Prváci sa nedali zahanbiť a bez problémov odpovedali na zvedavé otázky štvrtákov. Dokonca vedeli sformulovať aj morálne posolstvo jednotlivých rozprávok. Žiaci sa zhodli na tom, že čítanie je pre človeka veľmi dôležité, lebo prináša nielen informácie, ale i dobrú náladu.