• Vynášanie MORENY, 23. 3. 2023

          • Zachovávanie ľudových zvykov a tradícií je poslaním našej školy. Vyniesli sme Morenu, bohyňu zimy a smrti a priniesli sme jar letkami, čo sú brezové halúzky ozdobené stužkami. Morena, Morena, kde si prebývala? ... Na tom vyšnom konci, v murovanom domci ... ozývalo sa kľačianskym chotárom. Ďakujeme všetkým zúčastneným a deťom za aktívny prístup pri realizácií kultúrneho programu.

          • Knižnica Martin-Sever, 13.3.2023

          • Dňa 13.3. 2023 žiaci 1. a 2. ročníka navštívili knižnicu v Martine na Severe. Veľmi sme sa na ňu tešili. Keďže je marec – mesiac knihy ,teta knihovníčka si pre nás pripravila prehliadku knižnice. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavých vecí o knihách pre deti, ale aj pre dospelých, ako sú  v knižnici usporiadané, a že každá knižka tu má svoje miesto. Potom sme sa vrhli do čítania príbehu o ježkovi. Druháci čítali, prváci pozorne počúvali. Teta nám pripravila pekný pracovný list, prváčikovia si vybrali knižky a spolu na koberci v nich skúšali lúskať písmenká, slová, vety. Na záver nám pani knihovníčka rozdala milé  ježkovské obrázky a záložku, ktorú sme si mohli doma vystrihnúť, dotvoriť a môžeme ju využívať na hodinách čítania.

          • Športový turnaj, 15.3.2023

          • Dňa 15.3.2023 sa v našej škole konal turnaj v prehadzovanej . Na túto športovú udalosť sme sa veľmi tešili a na hodinách TV sme poctivo trénovali . Boli sme rozdelení do štyroch súťažných družstiev, v ktorých boli zastúpení žiaci z každého ročníka. Navzájom sme si fandili a povzbudzovali sa. Samozrejme ako v každej športovej súťaži, aj u nás vyhralo to naj družstvo. Nikto z nás súťažiacich však neostal smutní, lebo sme všetci získali sladké medaile a pekné diplomy, ktoré budú zdobiť chodbu našej školy. Už sa veľmi tešíme na ďalšiu športovú súťaž.

          • VÝZVA !!!

          • Milí priatelia,

            zapojili sme sa do súťaže s Kauflandom. Pri nákupe v Kauflande dostanete balíčky s nálepkami, ktoré si môžete lepiť do knihy. Avšak každý balíček obsahuje súťažný kód, ktorý je potrebné nahrať na www.ekobuk.sk a dať hlas našej Škola Turčianske Kľačany. Všetci, ktorí nás chcete podporiť, nahrávajte kódy škole Turčianske Kľačany 326 na www.ekobuk.sk alebo posielajte kódy z balíčkov priamo do školy prostredníctvom Vašich detí, vnúčat alebo známych školy. Prípadne kontaktujte číslo 0907 407 676. Ďakujeme za spoluprácu ... súťažíme o POUKÁŽKY NA NÁKUP ALTÁNKU, INTETAKTÍVNEJ TABULE S PROJEKTOROM, ZÁHRADNÉ STOLY A LAVICE

          • Školské kolo recitačnej súťaže Vajanského Martin, 7.3.2023

          • Marec je mesiacom knihy. Každoročne sa aj v našej škole koná recitačná súťaž v prednese poézie a prózy s názvom Vajanského Martin. Tento rok sa najlepšími recitátorkami, ktoré postupujú na okresné kolo recitačnej súťaže stali Ľubica Staňová zo 4.A s prózou Ako sa ľadový medveď učil plávať od Petra Stoličného a Júlia Maršalová z 3.A triedy s básňou Laktibrada od Milana Rúfusa. Všetkým zúčastneným ďakujeme za umelecký zážitok a prajeme veľa chuti do ďalšej práce. Ani naši malí prváčikovia sa nedali zahanbiť a hneď v úvode spoločne nesúťažne zarecitovali krásnu báseň ŽABIATKO pod vedením triednej pani učiteľky Ivanky Trnovskej.

          • Zápis do 1.ročníka

          • Milí rodičia budúcich prváčikov, 

            pozývame Vás na zápis do 1.ročníka. Všetky potrebné informácie nájdete na tejto stránke v sekcii Žiaci a rodičia.