• Dopravná výchova 1.A, 2.A

          • Dopravná výchova je povinnou súčasťou výchovy a vzdelávania žiakov základných škôl. Úlohou dopravnej výchovy v školách je postupne pripraviť deti na samostatný pohyb v cestnej premávke, či už ako chodcov alebo cyklistov. 

            Žiaci našej školy sa každoročne zúčastňujú vyučovania na dopravnom ihrisku pri ZŠ A.Dubčeka, ktoré primárne spolupracuje s MŠ a ZŠ v meste Martin. Preto si nesmierne vážime, že sa podarilo PaedDr. Danke Grenovej a pani Mgr. Renátke Bírovej dohodnúť vyučovanie aspoň pre dve triedy. 

            Pán učiteľ Mgr. Peťo previedol žiakov po ihrisku, vysvetlil im čo znamenajú dopravné značky, ako sa správať na semafore či v kruhovom objazde, kedy smieme obiehať ostatných účastníkov cestnej premávky. Žiaci dostali prilby a možnosť predviesť svoje zručnosti na kolobežkách, či  "motokárach". 

            Zmrzlina nesmela chýbať. Myslím, že sme si tento deň všetci užili. 

          • Úspech našej žiačky 2022

          • Naša žiačka 4. ročníka, Zojka Kľuchová reprezentovala našu školu v regionálnom kole recitačnej súťaže Vajanského Martin. Získala Čestné uznanie za prednes prózy "Dráčik Hláčik". Pani riaditeľka obdarovala Zojku knižnou odmenou. Sme pyšní.

          • Rozprávková noc v škole, 27. máj 2022

          • Po niekoľkých rokoch prišiel rad aj na rozprávkovú noc. Deti sa na túto čarovnú prespávačku v škole veľmi tešili. Spolu s deťúrencam sme to zvládli na výbornú, nestihli im chýbať ani rodičia. Pani učiteľka Danka zorganizovala besedu so spisovateľom, hudobníkom, spevákom i hercom Branislavom Jobusom z Vrbového. Jeho pútavé zábavné a hudobné vystúpenie nás všetkých pohltilo do sveta fantázie. Predstavil nám knižky z jeho tvorby. Ani sme sa nenazdali, besede zazvonil zvonček v podobe rokovej pesničky a naše kroky viedli späť do školy, kde sme sa občerstvili, zatancovali si, vyrozprávali sa, vymenili si knihy na burze a nakoniec prečítali rozprávočku na dobrú noc. Ďakujeme milé deti za vzorné správanie bez konfliktov. Za plnohodnotné balíčky ku Dňu detí ďakujeme spolu s deťmi výboru ZRPŠ. Táto udalosť bola o to výnimočnejšia, že naša pani riaditeľka Livka oslávila s nami svoje narodeniny a my sme boli prví jej gratulanti....

          • ČISTIČKA ODPADOVÝCH VôD vo Vrútkach, 12. máj 2022

          • Environmentálna exkurzia do čističky odpadových vôd, ktorá bola pre žiakov 3. a 4.ročníka veľkým prínosom. Prichádza nielen z Vrútok a Martina, ale aj okolitých obcí, z Turč. Kľačian, Lipovca, Príboviec, Koštian a dokonca i splašková voda z Brantneru. Uvedomili sme si, aké ťažké a zdĺhavé je odstrániť nečistoty z odpadovej vody našich domácností, ktorú potom vyčistenú odvádzajú do rieky Váh. Zážitky budeme ďalej šíriť aj do našich rodín. Prešli sme si mechanickým a biologickým čistením vody. Dozvedeli sme sa, že odpad z vody, teda kal nechávajú vyhnívať v nádržiach s teplotou 37, 2 °C až 37,4°C a potom ho využívajú na výrobu elektrickej energie, bioplynu i vyvážajú na ďalšie spracovanie. Ďakujeme pánovi sprievodcovi, zamestnancovi ČOVky i p. Korbelovi za povolený vstup do areálu. Veľmi sa nám páčilo.

          • Úspešné diela "Netradičnej výtvarnej súťaže" 2021/2022

          • V školskom klube detí sa úspešne tvorí počas celého školského roka. Pani vychovávateľka Janka Lahitová sa zapojila s deťmi do "Netradičnej výtvarnej súťaže", ktorá prebiehala v 5.-tich kolách - Tvorenie z listov, Urobme si tučniaka, Deň Zeme, Najkrajšia vážka a Lúčne kvety. Pri tvorení využili odpadový materiál, prírodniny a kreatívnu myseľ. Celkovo sme od CVČ Domino získali diplom za 3. miesto a tiež odmenu. Zhodnoťte samy :)

          • Environmentálna výchova v Turčianskej Štiavničke, 19. máj 2022

          • Environmentálnu výchovu absolvovali žiaci 4. ročníka v Turčianskej Štiavničke pod vedením Paľka. Cieľom enviro výchovy bolo priblížiť deťom tajomstvá z rastlinnej i živočíšnej ríše, prehlbovať vzťah ku zvieratám a životnému prostrediu. Úsmev na perách hovorí za všetko.

          • Exkurzia SMOPAJ a ILÚZIA, 17. máj 2022

          • Exkurzia vláčikom za zážitkami do Liptovského Mikuláša. Návštívili sme Múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva i Galériú Ilúzií. V múzeu sme preskúmali poschodie plné hornín, planét slnečnej sústavy, zvierat i rastlín. Nechýbali ani zvieratá a rastliny z dávnej minulosti, praveku. Druhou časťou programu v múzeu bol vzdelávací program o včelách s množstvom plnohodnotných zaujímavostí o tomto usilovnom hmyze. Galériá sa nám mimoriadne páčila, pretože obsahovala množstvo optických klamov. Ďakujeme za krásne strávený deň plný zážitkov.

          • Deň Zeme, 22. apríl 2022

          • Deň aktivít, ktorými sme si pripomenuli dôležitosť ochrany životného prostredia. Vytvorili sme aj hmyzí hotel pre naše najmenšie živočíchy. Zem je jediná planéta, na ktorej je možný život, a preto myslite na to každý deň! Separujte a recyklujte odpad, vysádzajte stromy, nezabíjajte zvieratá, choďte radšej pešo!