• Environmentálna výchova v Turčianskej Štiavničke

          • 22. júna sme sa spolu so štvrtákmi vybrali do Turčianskej Štiavničky na environmentálnu výchovu. Ako vždy najväčší úspech zožali zvieratká, ktoré sme si mohli nielen pohladkať ale tí odvážnejší aj chytiť do rúk a nechať nech trošku po nás polezú. V druhej časti sme sa presunuli do spoločenskej miestnosti, kde už na nás čakali žiaci zo Žabokriek a spoločne sme sa venovali "výučbe". Pani učiteľka Ivanka a pán učiteľ Peťo nám vysvetlili ako na Zemi všetko so všetkým súvisí, ako je potrebné vnímať nielen živú ale i neživú prírodu. Zahrali sme sa na les- stromy v korunách ktorých žijú rôzne vtáčiky, mali sme možnosť vidieť humus a rôzne chrobáčiky a  húsenice, ktoré sú veľmi dôležité pre úrodnosť pôdy.

            Ďakujeme

          • Didaktické hry, 1. Jún 2023

          • Didaktické hry sa konali počas Medzinárodného dňa detí. Pod vedením p.uč. Ivky Trnovskej sa žiaci rozdelili do 8 skupín po 5 členov a obchádzali stanovištia, ktoré si pripravili pani učiteľky. Na každom stanovišti získavali body za praktické zručnosti, vedomostný test i pečiatku za spoluprácu a správanie. Na stanovišti POHYB A POBYT V PRÍRODE žiaci pracovali s mapou i kompasom. Na stanovišti DOPRAVNÁ VÝCHOVA žiaci rozpoznávali dopravné značky, prakticky na kolobežke zdolali križovatku. CIVILNÁ OCHRANA bolo stanovište, kde žiaci riešili situácie ohrozenia obyvateľstva živlami. Stanovište ŠPORTOVÁ PRÍPRAVA zahŕňalo prekážkové dráhy, vytrvalosť a fyzickú zdatnosť. Na stanovišti ZDRAVOTNÁ PRÍPRAVA si žiaci vyskúšali ošetriť zraneného, stabilizovanú polohu. Pred samotným zahájením didaktických hier sme si vyskúšali varovný 2 minútový signál všeobecneho ohrozenia. Dokázali sme opustiť budovu do 2 minút. Krásne dopoludnie, ktoré bolo zakončené vyhodnotením družstiev a sladkou odmenou zo ZRPŠ malo svoj zmysel i účel.

          • Koncert a výstava 2023, 30. máj 2023

          • Keď sa spojí hra na klavíri, hra na gitaru a výstava výtvarných prác, znamená to je jediné ... príjemný umelecký zážitok, ktorý sme ako publikum zažili. Pani učiteľka Julka z výtvarného krúžku pripravila výstavu plnú umeleckých jedinečných diel našich detí. Taktiež zahrala spolu so žiačkami 1. a 2. ročníka hudobné skladby na gitare. Pod vedením pána učiteľa Zdenka deti predviedli celoročnú snahu a drinu na klavíri. Ďakujeme i za sladké občerstvenie. Veríme, že učitelia zo ZUŠ Dražkovce budú pokračovať v tvorivých činnostiach s našimi detičkami aj v budúcom školskom roku. TEŠÍME SA

          • Beseda so včelárom v ŠKD, 31.máj 2023

          • Úsmevné májové popoludnie plné praktických ukážok, zaujímavostí o najusilovnejšom tvore nasej planéty, včielke. Miestny občan Kľačian, p. Drahoslav Chomist spolu so synom Davidkom si pripravili pre deťúrence besedu o včielkach, ktoré samy chovajú. Priniesli úľ, ktorý má dve časti, a to plodník a medník, co mnohí z nás nevedeli. Vysvetlili nám všetky dôležité zákonitosti zo života hmyzu, pričom nechýbal úsmev, pohoda a dobrá nálada. Ďakujeme za Váš čas a chuť posúvať informácoe, zážitky a skúsenosti ďalšej generácií.