• Beseda na tému šikana/konflikt

          • V piatok 12.apríla do školy zavítala pani Kubíková s kolegyňami, ktoré sa spolu so žiakmi 3. a 4. ročníka pozreli na tému šikany. Šikanovanie patrí medzi najviac citlivé a diskutované témy v školskom prostredí. Šikana je vážny a veľmi rozšírený problém, ktorý je potrebné aktívne riešiť. K tejto téme veľmi citlivo pristupujeme i my. 

            V praxi sa stretávame so skutočnosťou, že nie všetky deti, ktoré sú šikanované požiadajú o pomoc. Rodičia, žiaci a učitelia by mali poznať typy šikanovania, s ktorými sa môže dieťa stretnúť. 

            Odborníčky v tejto problematike preto ukázali žiakom rôzne prejavy šikany, vysvetlili im zásadné rozdiely medzi šikanou a konfliktom, ako vzniká konflikt. Žiaci si pozreli animované videá v ktorých zistili, že častokrát prvý pohľad môže klamať a ľudí veľakrát odsúdime pre ich výzor. Taktiež spoznali ako môžu niektorí kamárati svoje kamarátstvo len predstrierať kvôli vlastnému blahu. Zistili, že častokrát konaniu predchádzajú rôzne pocity, ktorými si prechádza človek. 

            Veľmi dôležité info, ktoré posunula pani Kubíková naším žiakom,sú rôzne kontakty na ľudí, ktorí sa v tejto problematike angažujú a sú ochotní vždy pomôcť, ktorí fungujú 24h denne.