• Plavecký výcvik, apríl 2022

          • Po troch rokoch prestávky tu máme Plavecký výcvik, ktorý práve absolvujeme v AQUARELAX Dolný Kubín. Inštruktori z plaveckej školy TULIPÁNIK majú k našim školským mravčekom vynikajúci individuálny prístup. Deti sa tešia na každý deň strávený vo vode. V týchto dňoch veľa trénujú, zdokonaľujú svoje plavecké schopnosti, učia sa splývať s vodou a po Veľkej noci ich čakajú súťaže vo vode. Každý deň čaká naše deti rozcvička na suchu, skok do veľkého bazéna a technika plávania v obrovskom bazéne. Aj tie deti, ktoré sa v prvý deň báli, dnes majú úsmev na tvári a plné nadšenia skúšajú vo vode techniku plávania. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu...

            Prvý - zoznamovací deň v Aquaparku :)

            Pripomeňme si záver Plaveckého výcviku z Dolného Kubína...  skvelá rozcvička, súťaž v plávaní voľným štýlom, ocenenie víťazov plávania - 1. miesto Adam Ertl, 2. miesto Miška Vicha a 3. miesto Ľubka Staňová, voľná zábava na tobogánoch a šmýkačke. Ďakujeme inštruktorom za trpezlivosť.

          • MATEMATICKÝ KLOKAN 2022

          • Na začiatku apríla tu máme opäť súťaž. Tentokrát najväčšiu medzinárodnú matematickú súťaž na svete s názvom KLOKAN. Zapojilo sa 31 žiakov (12 z 1.A, 9 z 2.A, 5 z 3.A a 5 zo 4.A). Oceňujeme Vašu hojnú účasť. Na výsledky netrpezlivo čakáme. 

          • Inovovanie zariadenia na škole, 2022

          • V počítačovej učebni sme vymenili nové stoly a stoličky, ktoré boli zakúpené z dohodovacieho konania MŠVVaŠ SR v spolupráci so zriaďovateľom obce. Ďakujeme. Špeciálne poďakovanie za montáž a demontáž patrí p. M. Markovičovi, Lukášovi Markovičovi a našej pani školníčke a upratovačke Mirke Butkajovej. Ani naše školské mravčeky nezaháľali a pomáhali pri montáži. Veľmi sa tešíme z tejto inovácie učebne.

          • PYTAGORIÁDA 2022

          • V marci prebehlo na našej škole školské kolo matematickej súťaže, Pytagoriády pre žiakov 3. a 4. ročníka. Cieľom tejto súťaže je podporiť a spopularizovať matematiku u žiakov. Celkovo postúpilo do okresného kola 5 žiakov. Z 3. ročníka postúpili do okresného kola žiačky Soňa Vakrčková a Ľubica Staňová. Zo 4. ročníka postúpili Adrián Karaffa, Silvia Krajčová a Zoja Kľuchová. Na okresnom kole, ktoré sa konalo 29.3.2022 sa stali úspešnými riešiteľmi Adrián Karaffa a Zoja Kľuchová. Gratulujeme a prajeme veľa chuti do ďalšej práce.

          • Zápis detí do 1. ročníka, 5. a 6. apríla 2022

          • Na budúci školský rok 2022/2023 sme zapísali 12 žiačikov, z toho sme prijali 10 žiakov, na ktorých sa v septembri veľmi tešíme. Ako odmenu za vynaložené úsilie pri riešení úloh dostali detičky darčeky od našich školáčikov a pamätný list zo zápisu.

          • Vynášanie MORENY, 30.3.2022

          • Kultúrny program Vítanie jari spojený s vynášaním Moreny pripravili pani učiteľky so žiakmi, aby už odohnali zimu a privítali jar. Kľačianskym chotárom sa ozývali pokriky: "Morena, Morena, kde si prebývala? ..." , vinše i piesne. Nechýbal ani ľudový tanec sprevádzaný pesničkou Heno hore, na záhumní ... Ďakujeme za hojnú účasť rodičov a priateľov školy, p. Ertlovi za asistenciu pri pálení Moreny, pani učiteľkám za nácvik a deťom za skvelé výkony hodné hercov. Pani učiteľke Grenovej ďakujeme za hudobný sprievod. Prajeme krásne sviatky jari.

          • Astronomická súťaž "Čo vieš o hviezdach?", 24. marec 2022

          • Mesiac marec je venovaný nielen knihám, ale aj astronómií. Žiaci 4. A triedy - Zoja Kľuchová, Adrián Karaffa a Michelle Vicha úspešne reprezentovali našu školu v regionálnom kole astronomickej súťaže "Čo vieš o hviezdach?" pod záštitou Krajskej hvezdárne Žilina. Deň plný napätia, zážitkov a odvahy sa uskutočnil v Astronomickej pozorovateľni M.R.Štefánika v Martine. Verím, že ste nabrali motiváciu a skúsenosti. Sme na Vás hrdí. Gratulujeme.

          • Oznam školskej jedálne

          • Vážení rodičia,

            vedúca školskej jedálne Vás chce informovať o zmenách v platbe za stravu v školskej jedálni, v platnosti od mesiaca marec 2022.

            Platby za stravu budete uhrádzať podľa platného VZN  č.01.01.2022 podľa § 7, to znamená vopred za nasledujúci mesiac.

            V aktuálnom mesiaci marec 2022 Vám ku koncu mesiaca príde výzva na platbu stravy za mesiac apríl 2022.

            V mesiaci apríl budete platiť za mesiac máj, a v mesiaci máj budete platiť za stravu za mesiac jún. V mesiaci jún sa stravné uhrádzať nebude.

            Odhlášky stravy budú vždy zohľadnené o mesiac neskôr.

            Celkové vyúčtovanie prípadne preplatky Vám budú vyplatené na účet v mesiaci jún 2022. Preto by som Vás chcela poprosiť o zaslanie čísla účtu v tvare IBAN, na ktorý Vám bude zaslaný preplatok stravy. (tento údaj poskytnete prostredníctvom tlačiva, ktoré dnes dostali Vaše deti a ktorý poprosím obratom poslať do rúk triednej pani učiteľky)

             

            Odhlášky na stravovanie je možné telefonicky ( 043/422 42 64) alebo osobne v školskej jedálni v predchadzajúci deň do 14:00 hod.alebo do 07:00 hodiny rána.

            Stravné je potrebné uhradiť do 20.dňa v mesiaci.

                                                                                                       s pozdravom vedúca školskej jedálne A.Hirschnerová

          • Recitačná súťaž Vajanského Martin, 4. marec 2022

          • Slnečný marcový deň patril prednesu poézie a prózy na školskom kole recitačnej súťaže Vajanského Martin. Recitovalo spolu 11 žiakov, dvaja z nich recitovali príbeh, čiže prózu a 9 žiakov básne. Porota (v zložení pani učiteľky Grenovej, Lepetovej a Šimkovej) vybrala tých najlepších recitátorov, ktorí prednášali so správnou intenzitou hlasu, s dávkou dramatizácie a primeraným tempom. V kategórií PRÓZA, sa na 1. mieste umiestnila žiačka 4. A, Zoja Kľuchová s ukážkou U prababičky Eleonóry, z knihy Býť dráčikom je úžasné. V kategórií POÉZIA, sa na 1. mieste umiestnila žiačka 2.A, Júlia Maršalová s ukážkou Múdry vodník, z knihy Básničky do detskej izbičky. Tieto žiačky postupujú na regionálne kolo pre okresy Martin a Turčianske Teplice, kde budú reprezentovať našu školu. Na 2. mieste sa v kategórií PRÓZA sa umiestnila žiačka 3.A, Liliana Lepetová. Na 2. mieste v kategórií POÉZIA skončila žiačka 4.A, Simona Hlavňová a na 3. mieste žiačka 3.A, Ľubica Staňová. Odmenou pre výhercov boli knihy a diplomy. Všetkým srdečne gratulujeme. Súťaže sa zúčastnili žiaci  z 2. až 4. ročníka. Žiaci 1. ročníka sa však nedali zahanbiť a pod vedením triednej pani učiteľky si pripravili veselé i poučné literárno dramatické vystúpenie s názvom Čert a Káča. Všetkým prajeme veľa chuti a nadšenia do ďalšej práce.

          • 2%

          • Milí rodičia, starí rodičia a priatelia školy,

            opätovne máte možnosť pomôcť našej škole poukázaním 2% z Vašej zaplatenej dane.Získané peniaze budú tak ako vždy použité na zlepšenie a zatraktívnenie výchovno-vzdelávacieho procesu Vašich detí, vnúčat.

            Ako škola si veľmi vážime, keď nám takýmto spôsobom pomôžete. Ďakujeme!

          • Oznam

          • Pokračovanie v dištančnej výučbe

            Rozhodnutím zriaďovateľa ZŠ o prerušení prevádzy ZŠ, bude v dňoch od 7.2. - 11.2. prebiehať vo všetkých ročníkoch dištančné vzdelávanie.

            Ďakujem za porozumenie

          • Polročné prázdniny 

          • Milí rodičia, 

            oznamujem Vám, že polročné prádzniny pre žiakov základnej školy sú 4.februára 2022. 

            O opätovnom nástupe do školy Vás budem informovať.

            Pekný deň

          • Prevádzka ZŠ, ŠKD, ŠJ od 10.1.2022

          • Milí rodičia,

            na základe informácií zverejnených Ministerstvom školstva, vedy výskumu a športu SR bude prevádzka základnej školy od 10. 1. 2022 prebiehať prezenčnou formou a bude sa riadiť platným školským semafórom.

            Školské vyučovanie bude prebiehať podľa platných rozvrhov jednotlivých tried.

            ŠKD je v prevádzke, pondelok- piatok od 6:00- 16:00

            Školská jedáleň je v prevádzke. V prípade, že potrebujete dieťa odhlásiť zo stravy, je potrebné tak urobiť najneskôr do 7:00.

             

            Ďalšie informácie ste obdržali prostredníctvom e-mailu.